Het verleden vergeten? Soms zouden we willen dat we het konden. Want die ene nare opmerking, kan ons echt dwarszitten. Sterker nog, het kan onze hele dag ruïneren. En ons zelfvertrouwen ook. Daarom drukken we massaal liever op de ‘delete’-knop. We doen alsof de emoties er niet zijn. Alsof die opmerking ons niet raakt. We sluiten er onszelf voor af. Dat proberen we in ieder geval. En we denken vaak dat het lukt. Totdat een soortgelijke situatie zich weer voordoet, en we dus opnieuw met tranen in de auto stappen om naar werk te gaan.

En dat is helemaal niet erg. Ventileren? Niet alleen de auto heeft het nodig, maar wij mensen ook. Bij Autogeurtjes.nl snappen we alleen wel dat je na die janksessie met “I Still Cry” op de achtergrond er weleens klaar mee bent. Jij wilt je gewaardeerd voelen. Gezien. Gehoord. En geliefd.

Daar is overigens niets mis mee. Sterker nog, het is een menselijke behoefte. Maar wel eentje die nog weleens over het hoofd wordt gezien. Al is het alleen maar door een afwezige vader of moeder die geen arm om ons heen sloeg toen we verdrietig waren nadat ons buurjongetje de bal had stukgemaakt. Nee, we moesten zo snel mogelijk weer opstaan en doorgaan. En dat vriendje dat zei dat hij nooit meer met je wil spelen zou vast niet serieus zijn. “Ene oor in, andere oor weer uit”, luidde het advies.

Hoe onschuldig deze gebeurtenissen ook lijken, de impact kan enorm zijn. Traumatisch. We gaan geloven dat we ons aanstellen. Dat tranen er niet mogen zijn. Dat wij er niet mogen zijn. Vooral als het keer op keer tegen ons wordt gezegd. Ondanks dat je inmiddels weet dat dit niet dé waarheid is, steekt onzekerheid nog weleens de kop op. Juist als er een fantastische date of belangrijke en spannende meeting met de baas op de planning staat. Zie dan maar eens dat vertrouwen te voelen… Vooral als dat voor jou nooit een vanzelfsprekendheid is geweest. En dat geldt natuurlijk ook wanneer de ander eens even niet zo lief is. Dat voelen we.

Dit is precies waar autogeurtjes om de hoek komen kijken!

De kracht van (auto)geurtjes

Facts first. Geurtjes hebben een diepgaand effect op ons brein en onze emoties. En dat is al jarenlang bekend. Sterker nog, de parfumindustrie maakt al jaren gebruik van de kracht van geur. En dat doen ze goed, ook. De Rituals, Douglas, Lush en Ici Paris XL? Je vindt deze winkels nog overal. Maar goed, geurtjes kunnen meer dan “aangenaam ruiken”. Geurtjes kunnen ons helpen om onze gedachten te herprogrammeren, zodat we écht eens in onszelf gaan geloven. Juist als je ze inzet in combinatie met affirmaties.

Extra boost met affirmaties
Affirmaties? Ja, dat zijn van die quotes en korte zinnen als ‘Ik mag er zijn’ of ‘Ik ben het waard om liefde te ontvangen’. Als je deze maar vaak genoeg hardop of in stilte herhaalt, zul je er vanzelf in gaan geloven. Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geloven wat ze vaak zien of horen. Daarom zijn affirmaties ook zo krachtig. Mits jij ze goed inzet, natuurlijk.

Belangrijk is wel dat de affirmatie past bij een verlangen dat jij nu hebt. Een gevoel dat sterk opborrelt. Zou jij graag innerlijke rust willen ervaren, of juist meer zelfverzekerd door de winkelstraten van Utrecht willen lopen? Ga op onderzoek uit, alvorens je de woorden kiest - of kopieert van Instagram of Pinterest. Want heel eerlijk? Drieduizend keer jezelf vertellen hoe amazing je wel niet bent terwijl je in werkelijkheid met tranen in de spiegel kijkt, werkt helaas ook niet.

Maar zodra jij dé affirmatie hebt gevonden, kun je een autogeur uitkiezen die past bij dat gevoel dat je wilt oproepen. Bijvoorbeeld, als je werkt aan het vergroten van je innerlijke rust en je vaker ‘zen’ wilt voelen, zou je kunnen kiezen voor een lavendelgeur. Mits lavendel je niet doet denken aan de doucheschuim van je oma natuurlijk. Dat willen we niet. Wil je liever je zelfvertrouwen of creativiteit versterken? Ga dan voor een parfum met citrusnoten! De frisse geur geeft je ongetwijfeld een boost. En dat is zelfs wetenschappelijk bewezen.

En wat nu?

Terwijl je de affirmaties herhaalt en de geur in de auto bewust opsnuift, zul je zien dat jij je na verloop van tijd écht beter gaat voelen. Houd desnoods in de notities op je telefoon bij hoe je je voelt. Dan zal je de progressie niet alleen gaan voelen, maar ook met je eigen ogen gaan ZIEN.

Want autogeurtjes kunnen echt veel meer dan zijn dan een “aangename geur”. Vooral als je ze doelbewust inzet. Met affirmaties bijvoorbeeld. Dan kunnen autogeurtjes echt je zelfliefde en eigenwaarde vergroten!

Denk jij nu: JA! Autogeurtjes! Ik moet ze NU hebben! Dat kan. Bestel ze direct via onze webshop.

Geposted von Rogier Kramer am Von Rogier Kramer

Teile diesen Beitrag

Just added to your wishlist:
My Wishlist
Just added to your cart:
My Cart