Ik begrijp het. Je bent op zoek naar hét autogeurtje voor je auto. Maar dan open je de webshop. Je denkt: HELP! Welke moet ik kiezen? Hoe vind ik nou hét perfecte geurtje? Allereerst, haal een paar keer diep adem. Hoogstwaarschijnlijk zijn er namelijk meerdere geurtjes die helemaal bij jou en je mood passen. En die ook nog eens lekker zijn ook.

Maar ik begrijp het. Het liefst wil je een “voorproefje”. Even “snuffelen”. Helaas is er nog geen ‘test’ knop op mijn webshop waarmee een geur spontaan uit je speakers komt. Helaas, zover is AI nog niet. Om je te helpen, geef ik je daarom hieronder wat handvatten om de juiste parfum uit te zoeken.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan eens contact op via het contactformulier, of stuur direct een mail naar info@autogeurtjes.nl voor een (geur)advies op maat.

Anyways, hier komen de tips. Zit je klaar? Lezen maar!

Zorg ervoor dat het autogeurtje matcht met jouw energie en persoonlijkheid

Laten we eerlijk zijn. Als er een dame komt aangereden in een turquoise Fiat 500, verwacht je geen zware geur als je instapt. Dan zou je in ieder geval ietwat verrast zijn. Een fruitige of bloemige geur lijkt aannemelijker. Andersom, wanneer een Christian Grey 2.0 jou komt ophalen in een Tesla, lijkt een wat zwaardere en kruidige geur niet vreemd. Heel lekker, misschien zelfs wel. Omdat het plaatje klopt. En ja, dit gaat misschien diep, maar het plaatje is écht af als de geur matcht met jouw energie en persoonlijkheid. En ook die van je auto.


Ben je een echte bosliefhebber? Ga voor een dennengeur. Spendeer je daarentegen liever veel tijd aan zee? Ga dan voor iets fris en zoutigs, zoals ‘Brezza di Mykonos’. Eet je het liefst de hele dag cheesecake met kersen? Ook prima. Ga dan voor een zoet en fruitig luchtje. Cherry, bijvoorbeeld. Als het de craving stilt, is het nog eens een dikke win-win ook. Nooit geweten dat diëten zo makkelijk kon zijn!

Ga voor seizoensgebonden sensaties

Net zoals jij je kleding aanpast aan de seizoenen, kun je dat met autogeuren ook doen. Terwijl in de zomer een frisse zoute zeelucht je gelukkig maakt, kun je in de herfst kiezen voor warme en knusse tonen, zoals vanille, warme appel en kaneel. Oe, cozy rij-avonturen opgelet! 

Kies een soort

De keuze is reuze. Ook in autogeuren-land. We onderscheiden drie verschillende soorten:
1) Luchtverfrisser: wil je eindeloos genieten van een geur? Dan is de luchtverfrisser de geur die je zoekt. Vooral als je ‘m aan de achteruitkijkspiegel hangt. Of een plekje geeft dichtbij het ventilatiesysteem.
2) Aromatherapie: diffuserlovers opgelet! Ja, ze bestaan echt. Diffusers voor in de auto. Wat een uitvinding! Met een diffuser kun je geuren afstemmen op je behoeften. Kun je na een korte nacht wel wat energie gebruiken? Ga voor citrus! Voel je je ietwat gestrest, omdat het druk is op het werk? Geniet van lavendel. Ben je snel afgeleid? Of heb je lange, saaie wegen voor de boeg? Dan kan pepermunt een goede optie zijn.
3) Geurhangers: verlang jij naar een VIP-rijervaring? Of gun jij je medepassagiers een dergelijke ervaring? Ga dan voor de op maat gemaakte geurhangers.

Bestel verschillende geuren en experimenteer!

Spreekt een geur je aan? Let’s go for it! Wees niet bang om er meer dan één in je winkelmandje te leggen, of uit te proberen. Houd een lijstje bij. En beoordeel de geurtjes met cijfers. Probeer hier en daar wat nieuws, in plaats van vast te houden aan de geur die je “standaard” kiest. Dan stimuleer je gelijk de zintuigen en de creativiteit!

En bevalt een geur jou achteraf toch niet zo goed? Dan heb jij een leuk spontaan kleinigheidje voor de buurman of buurvrouw aan de overkant. Misschien vindt hij of zij ‘m wel helemaal the bomb.

Less is more 

Niemand wordt blij van een overweldigende geur. Enthousiast worden en pronken met je perfecte autogeurtje is oké, maar dat betekent niet dat je ook maar lekker rond moet gaan spuiten alsof het de welbekende toiletverfrisser van Glade is. Ook al ruiken ze allebei nog zo lekker naar lavendel. Less is more. Denk maar aan de Douglas, Ici Paris XL of die wandelende “parfumbom” die langs je liep in de winkelstraat. Hoofdpijn gegarandeerd. Houd het subtiel, dus. Vooral als je graag wisselt tussen geuren. Daar worden je reukzintuigen niet zo blij van, helaas.

Moraal van het verhaal

Dus, kort samengevat. Kijk wat bij jou, je behoeften, gevoel en auto past. Houd het persoonlijk. En het belangrijkste advies? Volg je onderbuikgevoel. Wil je graag eens violet proberen? Of ben je juist benieuwd naar Vanilla Beach, ook al begrijp je niet zo goed waarom? Bestel! Want heel eerlijk? Dat zijn vaak juist de geurtjes die je verrassen én een onvergetelijke herinnering zullen achterlaten. 

 

 

 

Geposted von Rogier Kramer am Von Rogier Kramer

Teile diesen Beitrag

Just added to your wishlist:
My Wishlist
Just added to your cart:
My Cart