“Schat, wat ruik je lekker”. Ik hoor het haar nog zo zeggen toen ik op maandagochtend weer eens in de auto stapte om af te reizen naar het noorden van het land voor een afspraak. Ze had het niet over mij, maar over de auto die ik had voorzien van een autogeurtje. Hoe dan ook: toch leuk om te horen. Want wat hadden we een fantastische date night op het strand. Coca cola en pizzaatje erbij. Dat is soms alles wat een mens nodig heeft.

Een autogeurtje is een lifesaver bij gebrek aan frisse lucht

Maar goed, inmiddels was ik onderweg naar het noorden van het land. No worries, geen date (wie plant er nou een date op maandagochtend?), maar “gewoon” een afspraak. Voor werk. Een vergadering met collega’s, wat gek genoeg ook het ideale moment is om het te hebben over koetjes en kalfjes. Gewoon, omdat wij mensen dat blijkbaar ook nodig hebben. Wij mensen hebben het nodig om te ventileren. Net als de auto, vrachtwagen of ieder ander voertuig. Af en toe moeten de ramen gewoon los voor wat frisse lucht.

Maar wat als je, net als ik, het grootste gedeelte minstens 100 km per uur rijdt? Of weer eens naar het noorden of de achterhoek moet, waar je nou ook weer niet altijd vrolijk wordt van de typische boerenlucht? Strontlucht, bedoel ik dan. Blegh, nee.

En wat als het regent? Of het buiten steenkoud is? Tsja, dan is het opengooien van die raampjes ook niet meer zo aantrekkelijk. Daarom hebben wij bij ‘Autogeurtjes’ de oplossing voor jou. De naam verklapt het al: autogeurtjes!

Autoparfum is een echte booster voor je humeur!

Net als dat jij ‘s ochtends Tom Ford, Dior of gewoon dat flesje Gucci van de Kruidvat opspuit, kun je dat ook met geurtjes in de auto doen. Geen zorgen, daarvoor hoef je echt niet je dure Armani fles te gebruiken. Mag wel als je die behoefte voelt, maar bij Autogeurtjes hebben wij al heerlijke geurtjes vanaf € 2,49. Nog goedkoper dan dat flesje Gucci van de Kruidvat, dus.

Naast dat je auto heerlijk ruikt, maakt een parfummetje autoritten een stuk comfortabeler. En leuker. Wist je namelijk dat geur, emotie en herinneringen sterk met elkaar verbonden zijn? Je kan je dus wel voorstellen dat ik, toen ik maandagochtend opnieuw de Coca Cola rook, direct een lach op mijn gezicht verscheen. Dat geurtje had niet alleen de kans op een volgende succesvolle date night vergroot. Nee, het bracht mij ook terug naar vrijdagavond. Die geweldige avond.

Ik hoor je denken: maar hoe dan? Dat is toch echt onzin? Nee, echt niet. Zelfs de wetenschap is het met mij eens. Geurtjes kunnen je humeur een boost geven. Ik leg het je even uit.

We ruiken niet met onze neus

Oké, grapje. Het is nog steeds niet 100% duidelijk hoe onze reukzintuigen werken, maar wat we wel weten is dat - ja, houd je vast - dat we niet ruiken met onze neus. Nee, dat is slechts een filter- en verwarmingssysteem.

In werkelijkheid ruiken we met onze geurzenuwen. Deze bevinden zich tussen je ogen. Boven je neus, dus. De zogenaamde geurzenuwen hebben een directe hotline met je oerbrein: het deel van het brein waar alle emotionele bagage en herinneringen zijn opgeslagen.

Geuren beïnvloeden onze emoties  

Vandaar dat geuren altijd op gevoelsniveau binnenkomen. Telkens wanneer je een geur waarneemt, koppelt je brein die geur aan de emotie die je op dat moment voelt. Bijzonder, hé?

Uit verschillende wetenschappelijke studies komt zelfs naar voren dat 75% van de emoties die je op een dag hebt, worden mede bepaald door wat je ruikt. Geen zorgen, dat gaat allemaal heel onbewust. Daarom is het des te ‘belangrijker’, of vooral 'fijner', als jij je omringt met fijne geurtjes. Geurtjes die je blij maken. Je humeur een boost geven.

Snap je nu waarom ik zo loop te hameren op die autogeurtjes? Vooral als jij regelmatig lang onderweg bent?

Als je nog niet helemaal overtuigd bent, begrijp ik dat. Vandaar even wat leuke vragen. Wat als je langs een kebabzaak loopt. Doet je dat niet denken aan dat avondje stappen met vrienden? Of die versgemalen koffiebonen ‘s ochtends… De geur die het toch een stuk gemakkelijker maakt om uit bed te komen. Ja, toch?

Autoparfum is geen overbodige luxe

Hoewel je misschien op het eerste oog zou verwachten dat autoparfum een luxe item is, is het eerder een musthave. Of een hulpmiddel. Niet alleen om je auto lekker te laten ruiken, maar ook om je goed te voelen. Of de kansen op een fantastische date night wilt vergroten, waardoor je maandagochtend fantastisch start. Als je weer eens lang onderweg bent, tenminste. Tip van flip: zorg ervoor dat de auto niet lekkerder ruikt dan jij.

Op zoek naar lekkere autogeurtjes? Bekijk eens de webshop voor allerlei geuren van topmerken. Weet je niet welke je moet kiezen? Of ben je op zoek naar een specifieke geur? Begrijpelijk. Neem gerust contact op. Dan zoeken we samen dé geur uit die jou gelukkig maakt. Iedere keer weer dat jij de auto instapt.

 

 

 

Geposted von Rogier Kramer am Von Rogier Kramer

Teile diesen Beitrag

Just added to your wishlist:
My Wishlist
Just added to your cart:
My Cart