Misschien ben je er wel helemaal klaar mee: al die lange autoritten. Telkens weer in je uppie. Inmiddels heb je het hele land gezien. Het buitenland misschien ook wel. Of die indruk heb je, met al die kilometers op de teller. Begrijpelijk dat dan af en toe die lange autoritten echt je strot uitkomen. En dat je bij de titel van dit blogartikel denkt: hoe kan een lange autorit nog 100x zo leuk gemaakt worden? Let maar op. Here we go! 

Autogeurtjes maken een autorit altijd leuker!

Ja, laten we maar gelijk beginnen met het beste. Autogeurtjes. Eerlijk is eerlijk, maar de kracht van geur is echt ongekend. Denk maar eens aan die zelfgebakken appeltaart. Doet ‘ie jou niet onmiddellijk denken aan die bezoekjes aan oma? Ja, dat komt doordat ons limbisch systeem - het deel van de hersenen waar emoties en herinneringen worden opgeslagen - direct contact heeft met onze reukzintuigen.

Vandaar dat geuren een echte gamechanger kunnen zijn, en net even die oppepper kunnen geven die je nodig hebt. Mits je een geur inzet die jou een prettig gevoel geeft. Zoals zonnebrand, aangezien dat jou weer terugbrengt naar dat strand op Ibiza. Of die fantastische dag met je gezin aan de Noordzee. En wat dacht je van vanille? Een heerlijk zoet geurtje dat ons eigenlijk altijd wel blij maakt. Juist omdat het standaard wordt verwerkt in snoepjes, ijs en chocola. Kun je een dubbele boost gebruiken? Ga dan voor Coca Cola Vanille!

Zet een je favoriete Spotify playlist aan

Heerlijk. Die autorit, dat is jouw moment. Jouw moment om de verborgen artiest in jou naar boven te halen. Ongegeneerd meezingen met hits van Hazes, Beyoncé of wie dan ook maar je favoriete artiest is. Dat is gewoon hartstikke lekker. En nodig. Om te ventileren. Ja, je auto is echt niet de enige.

Mocht je toch moeite hebben om jezelf te laten gaan? Denk dan eens aan dat moment waarop je stond te wachten bij het verkeerslicht, willekeurig over je linkerschouder keek en zag dat de bestuurder naast je volledig opging in de muziek. Bezorgde je dat niet een big smile op je gezicht? Dat bedoel ik! Je laat anderen lachen. En maakt dat ons mensen niet heel blij? Ja, nu is er echt geen excuus om de volgende keer net te doen alsof je de songtekst plotseling niet meer weet.

Ga niet voor de snelste route

Snelweg, snelweg, snelweg. Het is handig om snel van A naar B te komen, maar tegelijkertijd ook zó saai. Al die kentekenplaten heb je ook wel een keer gezien… Onbewust neem je ze niet eens meer waar. Je raakt afgeleid, en bent zo weer verzonken in een zee van gedachten.

Ga daarom eens binnendoor. Neem een andere route. Met nieuwe wegen. Verken die landweggetjes. Of kijk of je de route naar huis zelf kunt bepalen. Gewoon, op basis van je geografische kennis. Bevrijd de avonturier in je. Ontdek nieuwe routes. Leer jezelf kennen, en vooral je richtingsgevoel. Zeg nou eens eerlijk: hoe goed is die van jou?

Trakteer jezelf onderweg: je verdient het! 

Oké, die nieuwe route. Wellicht heb je onderweg toch wat klotsende oksels gekregen wegens een ietwat spannende situatie, of is de buitentemperatuur gewoon echt heel erg hoog. Tijd voor een break! Trakteer jezelf op iets lekkers. Zin in lekkere cappuccino met havermelk en een stuk carrot cake? Ga ervoor! Liever een kop thee met een muffin? Of een smoothie met gepocheerde eieren en gerookte zalm? Of een broodje frikandel met mayonaise?

Bovenstaande suggesties zijn alleen maar bedoeld om je te inspireren. Want jij beslist. Het is jouw autorit. Zolang je er maar een momentje van maakt. Stop dus niet even vlug bij een tankstation, maar maak er echt een momentje van. Maak het zo comfortabel mogelijk. Ga op date met jezelf. Het zal je goed doen, ook al ben je daardoor een halfuurtje tot een uurtje later thuis. Waarschijnlijk kom je wel veel gezelliger thuis. En daar wordt iedereen blij van.

Bel handsfree met een vriend(in) of familielid

Voel je je nu écht alleen? Bel met een vriend(in), familielid, collega of met wie je dan ook eens een praatje wilt maken. Aangezien de agenda van iedereen tegenwoordig propvol zit, kun je dit moment van tevoren met elkaar een beetje plannen. Dan heb jij gegarandeerd gezelschap tijdens de autorit. Wedden dat de tijd zo voorbij vliegt?

Dat laatste geldt natuurlijk ook als jij bovenstaande tips opvolgt. Cliché, diepzinnig, zweverig of niet, maar uiteindelijk kun jij altijd zelf bepalen hoe jij met situaties omgaat. En dat geldt dus ook voor die lange autoritten. Maak er zelf een feestje van!

En de eerste tip, kun je ‘m nog voor de geest halen? Niet stiekem weer naar boven scrollen, hé… Grapje, natuurlijk mag dat. Maar autogeurtjes vind je hier. Bij www.autogeurtjes.nl. En voor €30,- liggen ze ook nog eens gratis op je deurmat.

Geposted von Rogier Kramer am Von Rogier Kramer

Teile diesen Beitrag

Just added to your wishlist:
My Wishlist
Just added to your cart:
My Cart