Argh. De zoveelste auto die z’n knipperlicht niet gebruikt. Of een fietser die besluit, zonder braaf naar links en rechts te kijken, zonder schaamte oversteekt. En naderhand niet eens z’n hand opsteekt om zich te verontschuldigen.

Nee, logisch dat je dan af en toe woorden gebruikt die, ondanks dat ze wel in de Dikke van Dale staan, niet heel beleefd zijn. Autorijden kan stressvol zijn. Of je gewoon ontzettend chagrijnig maken. Vooral als je al de hele dag gewerkt hebt, en niet per se de leukste afspraken had. Of je lievelingscollega of collega-ondernemer vandaag ziek was. Of een korte nacht hebt gehad, omdat je kinderen of partner lagen te spoken. We kennen allemaal wel van die momenten. That’s life.

Het leven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Autorijden ook niet, alhoewel we bij autogeurtjes.nl dat eerste nog in twijfel kunnen trekken natuurlijk. Want (rozen)geurtjes kunnen wel degelijk het verschil maken: ze zorgen voor een daadwerkelijke geurZENsatie.

GeurZENsatie

Aromatherapie, een eeuwenoude praktijk die gebruikmaakt van de helende eigenschappen van natuurlijke geuren, heeft namelijk zijn weg gevonden naar moderne auto’s. Ja, in de vorm van - je raadt het al - autogeurtjes. Terwijl autogeurtjes voorheen bekendstonden om hun vermogen om onaangename geuren te bestrijden, worden ze nu ook veelal ingezet om om te gaan met de stress en drukte van het dagelijkse verkeer. Er zijn zelfs rijscholen die inmiddels autogeurtjes inzetten bij degene die niet in de auto kan stappen zonder thuis te komen met kringen onder de oksels waar je u tegen zegt. Allemaal van de stress. Want dat kan autorijden zijn. Stressvol. 

Autogeurtje als natuurlijke remedie tegen stress

En stress is een boosdoener. Ook in de auto. We kennen het allemaal. Of je nu vaststaat in een lange file, of een tractor voor je hebt rijden terwijl jij over 15 minuten aanwezig moet zijn op het kantoor, stress is funest voor je. Het maakt niet alleen de autorit oncomfortabel, maar het zorgt er ook voor dat je in een vicieuze cirkel belandt. Als je al laat bent door die tractor voor je of voor je, is het geen verrassing dat het verkeerslicht ook nog eens op rood springt op het moment dat jij aan komt rijden. Alles lijkt dan tegen te zitten, waardoor de frustraties in de auto hoog oplopen. 

Lavendel, kamille en bergamot

Juist op deze momenten kunnen autogeurtjes verlichting bieden. Vooral geurtjes met lavendel, kamille en bergamot die bekend staan om hun vermogen om stress te verminderen. En een gevoel van kalmte te bevorderen. Een ware geurZENsatie, dus. 

Sandelhout, jasmijn en vanille

Andere aanraders zijn sandelhout, jasmijn en vanille. Ook deze geuren helpen je om een serene en vredige sfeer in de auto te creëren die ervoor zorgt dat je weer kunt ademhalen zonder dat je hartslag in je keel zit. 

Stress als cafeïne- of gembershot 

Ondanks dat stress vooral als ‘negatief’ wordt neergezet, heeft het ook zeker positieve eigenschappen. Vooral op de korte termijn. De adrenaline zorgt ervoor dat we alert en scherp blijven. Geconcentreerd. Gefocust. En ons niet verliezen in de stress, of dat hoofd vol gedachten. 

Sinaasappel, citroen en grapefruit

Citrusgeuren zoals sinaasappel, citroen en grapefruit kunnen een dergelijke staat versterken. Net als die cafeïne- of hipster gembershot in de morgen. 

Extra tip voor een geurZENsatie

Het is natuurlijk hartstikke fijn als jij mindful achter het stuur zit. Maar houd het wel veilig. Blijf alert. Juist als je gevoelig bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat geuren je ondersteunen, en dus geen afleiding vormen. Het is niet de bedoeling dat je je ZO zen voelt dat je lichaam denkt: het is tijd om de ogen te sluiten. Nee. Niet doen. Ga juist dan vooral voor een activerend, opbeurend en energieverhogend geurtje. Zoals een citrusgeur, of een van de vele variaties van Coca Cola. De zoete geur die je brein direct en onbewust associeert met suiker houdt je wakker. Let maar op!

Zit jouw ideale geur er nog niet tussen? Bekijk hier het volledige assortiment!

 

 

 

 

Geposted von Rogier Kramer am Von Rogier Kramer

Teile diesen Beitrag

Just added to your wishlist:
My Wishlist
Just added to your cart:
My Cart